Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Εκπληκτικό Κυδώνι! Πρόσωπο χωρίς ρυτίδες και όμορφα χείλη.


 
Ποιος δεν έχει δοκιμάσει νόστιμη μαρμελάδα και γλυκό από κυδώνι, ξέρατε όμως ότι το κυδώνι έχει θεραπευτικές ιδιότητες?

Αυτό το ωφέλιμο φρούτο χρησιμοποιείται κυρίως για την ανακούφιση του βήχα, στομαχικών ενοχλήσεων, για σκασμένα χείλη και για να απαλήνει έντονες ρυτίδες στο πρόσωπο.

Το κυδώνι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.  Αυτό το φρούτο περιέχει βιταμίνη C σε μεγάλες ποσότητες, βιταμίνη Β1, Β2, νιακίνη, καροτίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό, νάτριο, ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγγάνιο. Επιπλέον, περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. 



Τσάι από κυδώνι

Το τσάι από κυδώνι βοηθάει σε αναπνευστικές δυσκολίες, ηρεμεί τον βήχα και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της βρογχίτιδας.

Πλένουμε και κόβουμε το κυδώνι σε τέσσερα κομμάτια. Αφαιρούμε τα σπόρια και το σκληρό μέρος που τα περιβάλλει. Κόβουμε σε φέτες το υπόλοιπο κυδώνι, τις βάζουμε σε ένα λίτρο νερό και σιγοβράζουμε για 15 -20 λεπτά. Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, στραγγίζουμε το τσάι κυδωνιού και σιγοπίνουμε καθ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Χυμός κυδωνιού για στομαχικά προβλήματα.

Άν έχετε προβλήματα χώνεψης ο χυμός κυδωνιού βοηθάει πολύ.

Πλένουμε και τρίβουμε ένα κιλό κυδώνια. Τα στραγγίζουμε σε μία λεπτή πετσέτα ώστε να βγει ο χυμός. Πίνουμε αμέσως τον χυμό επειδή οξειδώνεται πολύ εύκολα. Είναι καλύτερο να πίνουμε τον χυμό κυδωνιού πριν τα γεύματα.


Κατά των ρυτίδων και των σκασμένων χειλιών.

Για ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδες και όμορφα χείλη χρησιμοποιούμε τα σπόρια από το κυδώνι.

Ψιλοκόβουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρια από κυδώνι, τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού βραστό νερό. Τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Αλείψτε στα σκασμένα χείλη σας και στις έντονες ρυτίδες,....κάνει θαύματα!






1 σχόλιο:

Facebook

Πανέμορφα Έργα Τέχνης Μοναδικά

Δημοσιεύτηκε από DIY Ideas - Home & Garden by Maria στις Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βρείτε μας στο Facebook